Flam-och Varselkläder

Känn dig trygg

Regel nummer ett är att alltid vara beredd på att något oväntat kan inträffa. Har du vidtagit alla försiktighetsåtgärder och det ändå händer, gäller det att dina skyddskläder klarar att ta första smällen. Våra flamskyddade varselkläder svarar mot mycket höga säkerhetskrav och är certifierade och godkända enligt EN ISO 11612, i flera fall även enligt EN ISO 11611, EN 13034, EN 1149-5, EN 61482 och EN 20471.

Men det är även viktigt hur kläderna sitter på kroppen.  I vårt sortiment finns varselkläder från ledande leverantörer som kombinerar hög kvalitet med god passform. Detta gör kläderna bekväma att bära, även under långa arbetsdagar.

Flam-och Varselkläder

Läs mer om våra kollektioner nedan eller ladda ner vår broschyr för flam/varselkläder. I broschyren hittar du färger och storlekar. Sortimentet uppdateras kontinueligt, har du andra önskemål än vad som finns i broschyren så tveka inte att höra av dig till oss.

Rätt tvätt säkrar funktionen

Varselkläder som inte syns ordentligt förlorar sin skyddande funktion. Det kan bero på hård smuts, men också nötning och slitage. När du anlitar ett av våra industritvätterier kan du vara säker på att plaggen uppfyller kraven varje dag, året runt. Tvätteriet kvalitets-och funktionskontrollerar varje plagg och levererar dem hela, rena och synliga.

Våra industritvätterier ser till att dina medarbetare har det skydd som krävs för att utföra arbetet säkert.

Våra kollektioner inom Flam-och Varselkläder

VARSEL & PLU

Våra varselkläder är certifierade enligt den europeiska standarden EN 20471 – plagg med förhöjd synbarhet. Varselkläderna har fluorescerande ytor och reflexer som uppfyller certifieringskraven i tre olika klasser. Klass 3 är högsta säkerhet.

 Varselkläder_1

FLAM & FLI

Plaggen i FLAM/FLI-kollektion är tillverkade av 75% bomull och 25% polyester. Alla plagg är flam-skyddsbehandlade och vinterjackorna har dessutom fått en special-behandlad yta som är smuts-, olje- och vattenavvisande. Samtliga plagg i serien är ljusbågs-testade enligt gällande EN 61482. 

 Varselkläder_2

FLAMESTAT MULTINORM

Vår Flamestat Multinorm kollektion kombinerar hög kvalitet, komfort, slit-styrka och skydd i ett enda fantastiskt paket. Plaggen är certifierade för att skydda i högriskmiljöer. Utöver grundläggande flamskydd mot hetta, flammor och ljusbågar är plaggen även certifierade för användning vid arbete med risk för elektrostatisk uppladdning och har ett grundläggande skydd mot kemikalier. Alla plagg har inherent (inneboende) flamskydd d v s är tillverkade av naturligt flamsäkra fibrer. 

flamkläder_3

FLAMTECH®

Vår FlamTech®-kollektion består av varselplagg som har en bred skyddsfunktion. Materialet är flamskyddat, antistatiskt och kan motstå både hettan från en ljusbåge och den höga temperaturen från smält järn. Det är dessutom godkänt för svetsarbete. Det har en hög andelen bomull i materialet som gör att plaggen är behagliga att bära.

flamkläder

Certifierade plagg

Många av våra industiplagg är certifierade. Här hittar du symbolnyckeln till alla våra certifieringar.