Höjden av livets goda

Sigtunahöjden erbjuder konferensdeltagare, livsnjutare och festfirare ett litet paradis. Ljuvligt beläget med vidunderlig utsikt, ett härligt spa och en restaurang med högsta ambitionsnivå – Kvalitetstänkandet genomsyrar allt på Sigtunahöjden, även valet av leverantörer.

sigtuna1.jpg

För Sigtunahöjden är hållbarhet och miljöfrågor väldigt viktiga, så det faktum att CWS-boco är Svanenmärkt och dessutom ligger nära till är betydelsefullt för Lena Andersson som är vice vd och ansvarig för den dagliga driften på anläggningen. Hennes kontakt på CWS-boco César Pelaez tycker att samarbetet Sigtunahöjden är både roligt och utmanande:

–  Sigtunahöjden har fantastiskt hög standard på hela sin anläggning och är noga med alla detaljer. Det märks också på vilka textilier och kläder de väljer. Ett exempel på sistone är servett, där vi har tagit fram en specialvariant för att matcha restaurangens fina inredning, säger han.

restaurang2.jpeg

Lena Andersson bekräftar:

– Vi har hög ambitionsnivå med allt vi gör på Sigtunahöjden, så det stämmer att vi är petiga även med servetterna, säger hon med ett skratt och lägger till:

– Samarbetet med CWS-boco fungerar mycket bra, och vi har utvecklats tillsammans under de sju-åtta år vi samarbetat. För oss på Sigtunahöjden är det viktigt med leverantörer som är lyhörda och vill följa trenderna i branschen.

Växande privatmarknad

På Sigtunahöjden finns 98 rum med 152 bäddar, och man har ungefär 14 000 gästnätter per år. Till dessa gäster serverar köks- och servispersonalen på drygt 20 personer kring 37 000 måltider i restaurangen. CWS-boco tillhandahåller sänglinne, frottéhanddukar, bordsdukar, servetter, förkläden och mattor – och kläder till alla som jobbar i köket och restaurangen. Fortfarande står konferenser för större delen av Sigtunahöjdens verksamhet, men privatmarknaden växer enligt Lena Andersson:

– För fem-sex år sedan var privatmarknaden nära noll för Sigtunahöjden, men allt fler som vill ha en kort vistelse med skön natur, spa, vila och riktigt god mat hittar hit, säger hon och fortsätter att berätta om restaurangen:

– Vi har skickliga kockar som jobbar fritt och kreativt för att utveckla matupplevelsen på Sigtunahöjden. Köket jobbar säsongsbetonat, med mycket närproducerat och ekologiskt. Det är en del av vårt viktiga hållbarhetsarbete!

Läs gärna mer om Sigtunahöjden på deras hemsida. På sin blogg tipsar Sigtunahöjden om hållbara konferenser och mycket annat.