CWS-boco och Initial bildar Joint Venture

Starkare tillsammans

Från och med idag hör CWS-boco och Initial officiellt ihop. Båda företagen är internationellt ledande serviceföretag inom områdena arbetskläder, hygienprodukter, entrémattor och renrum. Målet med vårt Joint Venture är att bredda vår service och bli marknadsledande i Europa.

Tillsammans starkare

Pressinformation

Starkare tillsammans

CWS-boco och Initial bildar Joint Venture

Duisburg, 30 Juni 2017. Från och med idag hör CWS-boco och Initial officiellt ihop. Båda företagen är internationellt ledande serviceföretag inom områdena arbetskläder, hygienprodukter, entrémattor och renrum. Målet med vårt Joint Venture är att bredda vår service och bli marknadsledande i Europa.

EU-kommissionen har givit sitt tillstånd till ett samgående av CWS-boco och Initial på de europeiska marknaderna. Genom sammanslagningen bildas ett företag som är aktivt i 16 europeiska länder med ungefär 10 800 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder Euro. CWS-boco går in med sin hela verksamhet i 16 länder till detta företag och Initial med verksamheter i 10 centrala europeiska länder. Joint Venture-företaget omfattar följande länder: Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Rumänien, Sverige, Schweiz, Slovakien och Slovenien. Tills vidare fortsätter CWS-boco och Initial sina verksamheter som egna legala enheter med gemensamma mål.

Ny CEO

De två företagen kommer att förenas under CWS-boco-gruppens paraply under ledning av VD Thomas Schmidt. Thomas Schmidt är styrelseledamot i aktieägaren Haniel. Han kommer från och med nu också att leda Joint Venture-företaget. Han kommer att anta Max Teichners roll, som i april meddelade sitt beslut att lämna företaget.

Innovativt ledarskap och fördelar för kunderna

Genom sammanslagningen kommer Joint Venture-företaget framöver att förfoga över ett tätt servicenätverk av tvätterier och servicechaufförer som kan leverera till kunderna snabbare och än mer flexibelt. Att vara ännu närmare kunderna stärker olika kundbehov och driver på innovationer. "Vi gläder oss åt att vi nu kan börja forma vårt Joint Venture. Redan nu kommer våra kunder kunna dra nytta av vår samlade expertis och erfarenhet från båda företagen", förklarar Thomas Schmidt, VD i CWS-boco-gruppen.

Tack vare denna sammanslagning kommer Joint Venture-företaget att kunna förbättra sin innovativa styrka i framtiden. Till exempel, den trådlösa tekniken som redan används i hygiendispensersystem ska fortsätta att utvecklas tillsammans av företagen. Systemet meddelar städpersonal om fyllningsnivåer, ger information om förbrukning och därmed förbättrar arbetsprocessens effektivitet. Företaget använder också modern chipteknologi (RFID/UHF) i sina tvätterier, vilket resulterar i mer transparenta processer och i sin tur en ytterligare ökning av servicekvaliteten för kunderna.

Bildandet av vårt Joint Venture offentliggjordes i december 2016 av CWS-bocos ägare Haniel och Rentokil Initial. Efter godkännande av EU-kommissionen innehar Haniel 82 procent av andelarna efter sammanslagningen och Rentokil Initial 18 procent. Företagets säte är i Duisburg.

Presskontakt:

CWS-boco
Talar Arzuyan-Kadoglou
Corporate Communications & Responsibility
CWS-boco International GmbH
Dreieich Plaza 1B
63303 Dreieich
Tel.: +49 (0)6103/309-1030
Fax: +49 (0)6103/309-1729
E-Mail: presse@cws-boco.com
www.cws-boco.de

Initial Textilservice GmbH & Co. KG och Initial Hygieneservice GmbH
Astrid Wozniak
Chef för Kommunikation
Robert-Perthel-Str. 81
50739 Köln
Tel.: +49 (0)221-79103-132
Fax: +49 (0)221-79103-103
E-mail: astrid.wozniak@rentokil-initial.com
www.rentokil-initial.de